Tekmovalno oz. športno programiranje na poseben način združuje učenje računalništva in matematike, hkrati pa predstavi nov način razmišljanja in nov pristop k reševanju problemov. V šolskem letu 2023/24 se bo v okviru projekta NAPOJ (https://napoj.si/) že tretjič izvajal pouk tekmovalnega programiranja in priprave na tekmovanja za osnovnošolce od 7. do 9. razreda. Pouk bo potekal enkrat na teden, predvidoma ob torkih med 18:00 in 19:30, prek Zooma. Pouk je brezplačen, potrebno ni nobeno predznanje iz programiranja. Začel se bo izvajati oktobra, z uvodno uro 3. 10. 2023 ob 18.00. Na urah se bodo otroci ob pomoči izvajalcev naučili osnov programiranja in reševali naloge za vajo ter primere tekmovalnih nalog. Naloge bodo lahko reševali tudi sami doma.

Med letom bosta znotraj pouka organizirani dve prijateljski tekmi, učenci pa se bodo lahko udeležili tudi dveh vseslovenskih tekmovanj – ACM RTK (https://tekmovanja.acm.si/?q=rtk/razpisOS) in ZOTKS tekmovanja v programiranju (https://zotks.si/tekmovanje/programiranje-za-osnovne-sole/).

Na priprave se lahko prijavite na https://forms.gle/UuVPYmav7x9n3kdV9, povezavo na Zoom in druge informacije pa so na voljo v spletni učilnici (https://ucilnica.acm.si/course/view.php?id=94), ki je tudi glavna stran priprav.

Vabljeni učenci in učenke tretje triade.

 

Dostopnost