Prebudilo nas je kislo jutro. Vsake toliko časa smo zaslišali škrabljanje dežnih kapelj. Toda preden je prav začelo deževati, se je že trudilo sonce, da bi pokazalo nekaj sončne volje.

Dež nam ne sme ponagajati, saj nas je čakal pohod na Klemenčo jamo. Tja pa res ne želimo zamuditi, saj je tam prelepo.

Žal je nekaj naših pogumnih pohodnikov danes ostalo na kmetiji, saj se niso počutili dovolj dobro, da bi se podali na pot. Pot sicer ni težka, je pa dovolj dolga, da nas zmuči, če se nismo dovolj polnili z energijo. Vodnica Marjana je ostala z njimi, saj gredo žal trije domov. Najboljša oskrbnica na najboljši kmetiji pa je poskrbela, da niso bili lačni, saj je za njih pripravila odlično kosilo, da se okrepijo.

Tudi fotografije danes ne bodo zložene od jutra do večera po vrstnem redu, saj nas je bilo kar nekaj fotografov, in ker nismo bili vsi na enem mestu ob istem času, se računalniku »ni dalo« zložiti po vrsti. Tudi fotografij ni toliko kot ostale dni, saj je bil »gospod računalnik« zelo izbirčen in nikakor ni sperejel vseh posnetkov. Pa nič zato! Pomembno je, da boste vsaj nekaj videli.

Po zajtrku in ocenjevanju sob nas je pred vhodom že čakal avtobus, ampak zastavo še moramo dvigniti v našem taboru, danes sta imela to čast Ivan in Kevin. Ocene bomo izvedeli šele zvečer, saj nas vreme preganja. Ker pa so oblaki ves čas nesramno viseli nad nami, smo zaplesali še protideževni ples.Včeraj je pomagalo!

Hitro po deveti uri smo krenili z avtobosom do Logarske doline in potem peš po nezahtevni poti.

Koča na Klemenči jami leži na razgledni Klemenškovi planini, kjer se spogleduje z mogočnimi vrhovi nad znamenito Logarsko dolino. Bilo je prelepo, vreme je držalo, pa tudi hrana je bila dobra. Danes smo namreč imeli kosilo kar na Koči pri Klemenči jami, ponudili so nam odlični ričet in najboljši štrudl.

Vračali smo se popoldan. Pričakovali bi, da bi malo odpočili, pa nis(m)o. Igra se nadaljuje do večerje na igrišču in na igralih. Večerjo smo imeli uro prej, kajti danes ni navaden dan. Moramo se pripraviti na spanje pod milim nebom.

Prav zdaj potekajo priprave. Najprej higiena, potem primerna obleka, spalne vreče, podloge, nagalvne lučke. Joj, kakšen vrvež.

Ups! Še to glede ocenjevanja sob, komisija je zelo stroga, ampak pred spanjem na prostem bomo izvedeli, da so kljub temu padale prve petice.

Kako bomo končali današnji večer/noč vam poročamo jutri. Priložili bomo tudi fotogarfije. Zagotovo bo lepo, saj so se oblaki poskrili, zato upamo na jasno noč.

Vam, dragi otroci in vodnica Špela, ki bi morali biti z nami, pa velik objem v dolino. Pogrešaaaaaaaaamooooo vas, še se bomo videli! 

Danes poročajo KRALJEVI ORLI  Lucian, Kevin, Taj, Ivan iz sob 2 in 3!

 Pravijo takole: današnji dan je bil odličen, ker smo šli na dolg pohod. In česa se najbolj veselimo? Spanja na prostem! Upamo tudi, da veste, da pogrešamo mariborsko domovino! Hahaha. Kmalu se vidimo.

 

Lahko noč, pozdravljajo vas zadovoljni otroci in vodniki.

 

Dostopnost