Pozdrav v dolino!

Če najprej gledate fotografije in se potem posvetite še besedam, sporočamo, da ni nihče poškodovan, imeli smo tečaj prve pomoči in zato imamo toliko »ranjencev« v dopoldanskem delu dneva.

Jutro, kot običajno, rekreacija, tokrat jo je vodil vodnik Roman, zajtrk in danes »nikamor«. Jutro smo namenili občudovanju okolice našega bivanja in čakanju na medicinsko osebje, saj smo imeli na urniku dopoldan osnove prve pomoči.

Medicinski sestri sta prispeli ob desetih in razdeljeni v dveh skupinah smo pridno delali. Najprej smo poslušali, potem pa praksa. Vadili smo oživljanje, povijali ranjence, na koncu pa nam je fizioterapevka Hana demonstrirala nekaj vaj za varno izvajanje počepov in razgibavanje celega telesa.

Do kosila smo ustvarjalno zapravljali čas v delavnicah. Skupina dečkov in dva vodnika pa so še pred kosilom odšli nabirat drva, saj bomo danes sami pekli hrenovke za večerjo!

Po počitku pa AKCIJA! Formirali smo štiri skupine in na idličnem igrišču odigrali tekme me dvema ognjema. Ni pomembno, kdo je zmagal, pomembno pa je, da smo se ves čas prijetno  zabavali, predvsem pa smo se “napasli” lepot, ki so obkrožale igrišče.

Pozno popoldan so se nad nami začeli poditi oblaki in napovedovali nevihto. Joj, to pa se ne sme zgoditi! Danes vendar pečemo hrenovke. Vodnica Bojana je takoj organizirala protideževni ples.

Očitno smo bili s plesom dovolj prepričljivi, saj je vreme zdržalo. Uspeli smo zakuriti ogenj, pripraviti žerjavico in seveda končno smeli pečti hrenovke. Pa ne samo hrenovke, tudi jabolka smo pekli. Večerja na prostem je bila odlična ideja.

Med vsem tem prijetnim vrvežem pa je nekdo obležal. Naša vodnica Špela je zbolela. Kadar zbolimo, se moramo odpočiti. Ker je povsod lepo, doma pa najlepše, smo Špeli  dovolili, da sme domov. Škoda, draga Špela, zeeeeelo te bomo pogrešali, pozdravi se in se zagotovo še vidimo na taborih!

Danes poročajo deklice in sicer iz sobe 4 PRIJATELJICE Ema, Kim in Mia ter iz sobe 14 PLANINKI Neja in Tjaša. Takole pravijo!

Pošiljamo pozdrave s planinskega tabora. Zelo uživamo, kljub temu vas pogrešamo. Zabavamo se, hodimo v gore, telovadimo zjutraj … Danes nam je bilo najbolj všeč, da pečemo hrenovke in jabolka.

Lahko noč, pozdravljajo vas zadovoljni otroci in vodniki.

 

Dostopnost