Še dober večer ali že dobro jutro, spoštovani starši!?

Z veseljem se oglašamo z uspešnega prvega dne Rogle. Nikar ne iščite svojih otrok na fotografijah, ne fotografiramo otrok, fotografiramo dogodke in so vaši otroci na njem zgolj slučajno, eni so pravkar »pobegnili« iz kadra! Če pa jih že ujamete, nikar se ne sprašujte, le zakaj se tako kremži … morda mu je samo sonček posijal v oko, pa se je zaščitil … morda pa se veselo smeji, kar tako ali tako velja ves čas.

So bile napovedi bolj oblačne, pa so se zmotili. Jupi! Sonce nas je pričakalo! Zato je malica pred načrtovanimi aktivnostmi potekala na prostem.

Če rečemo, da se po jutru dan pozna, potem se že takoj lahko hvalimo in vi in mi. Spoštovanje ure do nule … saj smo bili več kot točni na zbirališču in smo startali že deset minut prej. To je botrovalo temu, da smo se še pred Zlodejevim sankanjem naigrali. Ob Uniončku je že pred časom zrasla pohorska vasica, kjer je ličnih devet hišk, od Škratove, do Godčeve … pa Kovačnica in Mlinarjev mlin … naenkrat so oživele in nam »odpirale« vratca. Zraven vasice je še lesena kravica z zvončki, na katere se zaigra. Za piko na i pa je še  otroški zipline nudil zabavo.

Vsako leto prav za nas odprejo sankališče že pred kosilom, po kosilu adrenalinska vožnja tudi ni priporočljiva, ups! Štirje spremljevalci smo po vražjem sankališču bolj ali manj divje pospremili vse tretješolce. Pravijo, da je sankališče raj za adrenalinske odvisnike in naši tretješolci so se izkazali za prave adrenalince!

Prvo kosilo je potekalo umirjeno, kar ponosno smo sedeli spremljevalci, saj so se vsi čudili pridnim učencem. No, je pa res, da težko ješ in govoriš hkrati. Blažen mir je bil zgolj kratkotrajnega značaja, saj smo pri razvrščanju v sobe bili deležni vseh vrst krikov, predvsem veselja, kar smo pripisali zadovoljstvu, ki so ga začutili pri razporeditvah po sobah. Tudi počitek je bil zelo zvočen, ampak saj smo veseli, ne žalostni.

Zbor vseh nas je bil pred Brinjem ob 15.30, učiteljica Nataša je podala še zadnje napotke za varen pohod, saj nas je je čakal dogodek po Škratovi poti na Jurgovo. Poučne informacije ob poti o klimi, favni in flori ne bodo škodile, najbolj pa nas je zanimalo, ali bomo srečali nagajivega pohorskega škrata. Škrat se je bolj skrival, ker se je bal nas, smo pa srečali mravlje in zvedeli o njih veliko zanimivega. Na Jurgovem smo poskrbeli za zanimiv trenutek. Na stežaj odprta vrata so nas vabila, da bi se okrepčali. Le kateri pohorski škrat je pozabil zapreti vrata, saj ob vstopu ni bilo nikogar?! Sprožili smo alarm, kar je povzročilo kar nekaj smeha. O, ti presneti škratje!

Po Jurgovem večerja in kviz. Večerja! Slastna, kot je na Rogli vse vedno slastno slastno.

Kviz! Napeto! Žreb je določil šest skupin, zmagala je skupina Pesek, ostalih pet skupin je tudi odlično opravilo svoje delo. Zmagovalec je pač vedno eden! Čestitke, skupina Pesek.

Zdaj pa nas je čakal še pohod z lučkami. O ti presneto poletje, ki se bližaš in z njim najdaljši dan. Temo smo iskali, kar nekaj smo prehodili, ko se je končno prikradel mrak, ki nam je omogočil, da smo migali z lučkami okoli hotela.

Dragi starši, samo še tuš, nega obrazkov, ki so jih sončni žarki nežno obarvali, poljubček ali objem in lahko noč. Škoda, da ne moremo poslati še blage tišine, ko so zaspali še zadnji pohodniki.

POZDRAV VSEM OTROKOM, KI SO OSTALI DOMA! Kmalu se vidimo!

Dostopnost