V sredo, 25. 5. 2022, smo pri Osnovni šoli Franca Rozmana – Staneta slavnostno otvorili Rozmanovo klop. Čast je pripadla v. d. ravnateljice Katji Pregl in njenemu pomočniku Dušanu Čerčku.

Prva pa sta sedla na njo učenca Ana Jelenko in Rok Gril Viltužnik, ki sta povezoval kulturni program, v katerem so nastopili pevci mladinskega pevskega zbora in Orffova skupina.

 

Skozi 60-letno zgodovino šole so v Rozmanovih klopeh sedeli takšni in drugačni učenci. Nekateri so grizli peresnike, drugi razmišljali, kje vse se bodo znašli, če se ne bodo učili. Bili so tudi taki, ki so odlično zlagali rime in se včasih celo učili preveč! Zgodovina Rozmanovih klopi, ki so jih greli takšni in drugačni učenci, je z eno besedo pestra. Barvita, raznolika, včasih smešna, drugič žalostna. A je naša prav takšna, kot je.

Rozmanova klop je nastala v ustvarjalnih glavah naših učencev. Čas, ko smo se videvali le preko računalnikov, je bil za Rozmane izjemno ploden. V okviru kulturnega dne smo spoznali projekt Zgodba o klopeh in ljudeh in se tako seznanili s številnimi klopmi, ki krasijo naše mesto. Slednje nas je nagovorilo k temu, da naši šoli ob 60-letnici postavimo spomenik. In tako je nastala ideja o postavitvi Rozmanove klopi!

Učenci so na natečaju predlagali oblikovno in zgodbeno idejo klopi.

Rozmanova klop, ki je postavljena pri vhodu v šolo, predstavlja preplet njihovih idej in čaka, kot nepopisan list, da zrastejo na njej nove zgodbe, ki jih bomo tkali v prihodnje. Kot simbol povezanosti in sodelovanja čaka novih uspehov Rozmanov.

Dostopnost